Kokoskakor

Dela det på dina sociala nätverk:

Eller kopiera och dela denna länk

Ingredienser

3 äggvitor
100 g kokosflingor
50 g socker

Spara detta recept

Du måste logga in eller registrera dig för att bokmärka detta innehåll.

Kokoskakor

Mormors ljusa kokoskakor från 1950-talet

    Rätt:

    Små ljusa kakor som var min morbrors favoritkakor som barn.

    • 18 minuter
    • Lätt

    Ingredienser

    Historien

    Dela

    Ljusa kakor som smakar mer. Detta var min morbror Rickard Weibulls favoritkakor och bakades och åts på släktgården Flygeltofta utanför Landskrona.

    (Besökt 97 gånger, 1 besök idag)
    Bookmark Me

    Steg

    1
    Färdigt

    Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker och kokos. Klicka ut som små kakor på en bakplåt och grädda dem i ca 15 minuter, eller tills de har fått lite, lite färg.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    Recensioner

    Det finns ännu inga recensioner för detta recept, använd formuläret nedan för att skriva din recension
    tidigare
    Rårörd Jordgubbssaft (Tant Karin)
    nästa
    Löksoppa – Folkestorp
    tidigare
    Rårörd Jordgubbssaft (Tant Karin)
    nästa
    Löksoppa – Folkestorp

    Lägg till din kommentar