Krassesmörgås

Dela det på dina sociala nätverk:

Eller kopiera och dela denna länk

Ingredienser

knäckebröd
smör
krasse

Spara detta recept

Du måste logga in eller registrera dig för att bokmärka detta innehåll.

Krassesmörgås

    Rätt:

    Ett enkelt recept från 1950-talet.

    • Lätt

    Ingredienser

    Historien

    Dela

    Vera Tornérhielm har skrivit ett flertal kokböcker, bland annat De Goda Smörgåsarna som kom ut 1951. De Goda Smörgåsarna bjuder på en uppsjö av recept där vissa känns mer lockande än andra att tillaga.

    Efter Andra Världskriget blev smörgåsen en rätt som man kunde bjuda gäster på. Om just detta har Eva Damberg skrivit i sin bok Nu äter vi!. Om just denna rätt passar som bjudmat är tveksamt. För den som är nyfiken på hur hamburgaren, pizzan och sushin hittade sin väg till de svenska hemmen, kan Nu äter vi! varmt rekommenderas.

    (Besökt 55 gånger, 1 besök idag)
    Bookmark Me

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    Recensioner

    Det finns ännu inga recensioner för detta recept, använd formuläret nedan för att skriva din recension
    tidigare
    Löksoppa – Folkestorp
    nästa
    Kramsfågel
    tidigare
    Löksoppa – Folkestorp
    nästa
    Kramsfågel

    Lägg till din kommentar