Tant Lydias kaka

Dela det på dina sociala nätverk:

Eller kopiera och dela denna länk

Ingredienser

1 ägg
1½ dl socker
4-4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl smält margarin (eller smör)
Fyllning:
Äppelmos

Spara detta recept

Du måste logga in eller registrera dig för att bokmärka detta innehåll.

Tant Lydias kaka

    Rätt:

    En lättbakad, god kaka från en veckotidning från 1960-talet. Inskickad av Eva Malmström!

    • Lätt

    Ingredienser

    Historien

    Dela

    En av Smakminnens medlemmar, Eva Malmström, skickade in ett recept från 1960-talet. Hon skrev följande:

    Hej!

    Här får du ett recept nedskrivet på 1960-talet, alltså originalpappret. Mamma hittade det i någon veckotidning, och gav det till mormor. Sedan har jag alltid trott att det är mormors recept.

    Numer brukar vi baka det med smör. Jag har bifogat originalbilden, med den snygga handstilen.

    Tack, Eva Malmström!

    (Besökt 242 gånger, 4 besök idag)
    Bookmark Me

    Steg

    1
    Färdigt

    Vispa ägg och socker.

    2
    Färdigt

    Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta samt det smälta margarinet.
    Smaksätt eventuellt med citron.

    3
    Färdigt

    Bred ut hälften av degen i en rund, smörd och bröad form.

    4
    Färdigt

    Bred ett lager friskt äppelmos ovanpå.

    5
    Färdigt

    Rulla ut resten av degen till små bullar och placera dem på moset.

    6
    Färdigt

    Grädda i medelvarm ugn, ca 175 grader, i 30 minuter.

    Smakminnen

    Smakminnen - Sveriges samlingsplats för gamla recept.

    Recensioner

    Det finns ännu inga recensioner för detta recept, använd formuläret nedan för att skriva din recension
    tidigare
    Saffransbullar – recept från 1920
    nästa
    Julpepparkakor anno 1952
    tidigare
    Saffransbullar – recept från 1920
    nästa
    Julpepparkakor anno 1952

    Lägg till din kommentar