Om Smaker förr och Bebisar

Amning, amning, blöjbyte och amning. Söta leenden av tandlösa gleshåriga små figurer som kräver att pysslas om dygnet runt. Så har vi det med våra tvillingar nu, som föddes den 7 juni. För tillfället lagas det inte många gamla recept – det är nu mest en jakt på enkla vardagsrätter. För bebisarna är det enkelt. Mjölk dygnet runt. Och jag är mejeriet.
Det är redan en månad sedan evenemanget Smaker på Kvek organiserades. Men, med tvillingarna som ursäkt, skriver jag hellre sent än aldrig!
På Smaker på Kvek fick besökare smaka på historisk mat, möta bondgårdens djur och höra om hur livet var på Kvekgården runt 1800-talets mitt. Smaker på Kvek är del av projektet Historisk mat i Fjärdhundraland som är del av Landsbygdsprogrammet.
Under dagen kom över 500 personer för att träffa mathantverkare från Fjärdhundraland som hade lagat mat efter gamla recept. Lagunda hembygdsförening guidade och berättade om livet förr på Kvekgården.
Medverkande denna dag var även Upplands Fornminnesförening, Heritage Dynamic, En grön oas och Franzéns Charkuterier.



Grattis till tvillingarna!
Det ser ut att ha varit en härlig dag på Kvekgården.
Hej!
Såg först nu din kommentar. Den måste ha gömt sig någonstans! Tack för gratulationerna! Jo, dagen på Kvek var underbar. Denna vecka tänkte jag lägga upp receptet på Sluring. Fina bilder blev det, men framförallt var stämningen riktigt god och sluringen jättegott!