• Logga in
  • Registrera
  • Hem
  • Blogg
  • Recept
  • Tidslinje
  • Lägg till recept
  • Om Smakminnen
  • Gamla Svenska Mått
  • Hem
  • Blogg
  • Recept
  • Tidslinje
  • Lägg till recept
  • Om Smakminnen
  • Gamla Svenska Mått
  • Hem
  • Sallader
  • Om Smaker förr och Bebisar

Om Smaker förr och Bebisar

Upplagd sep 15th, 2018
av Marloes
Kategorier:
  • Sallader

Amning, amning, blöjbyte och amning. Söta leenden av tandlösa gleshåriga små figurer som kräver att pysslas om dygnet runt. Så har vi det med våra tvillingar nu, som föddes den 7 juni. För tillfället lagas det inte många gamla recept – det är nu mest en jakt på enkla vardagsrätter. För bebisarna är det enkelt. Mjölk dygnet runt. Och jag är mejeriet.

Det är redan en månad sedan evenemanget Smaker på Kvek organiserades. Men, med tvillingarna som ursäkt, skriver jag hellre sent än aldrig!

På Smaker på Kvek fick besökare smaka på historisk mat, möta bondgårdens djur och höra om hur livet var på Kvekgården runt 1800-talets mitt. Smaker på Kvek är del av projektet Historisk mat i Fjärdhundraland som är del av Landsbygdsprogrammet.

Under dagen kom över 500 personer för att träffa mathantverkare från Fjärdhundraland som hade lagat mat efter gamla recept. Lagunda hembygdsförening guidade och berättade om livet förr på Kvekgården.

Medverkande denna dag var även Upplands Fornminnesförening, Heritage Dynamic,  En grön oas och Franzéns Charkuterier.

Resultatet när kärlek uppstår mellan en Linderödsgris och ett vildsvin. Resta gård hade även en Fjällko och får i hagarna kring Kvekgården.

 

Kokkaffe serverades av Café Matlust och blev mycket uppskattat. Eva Eldh, som driver Café Matlust, fick många tips på hur man klarnar kaffet – bland annat genom att lägga in en bit torkad fiskskinn.
Snällaste fjällkon från Resta gård charmade besökarna.

 

 

 

 

(Besökt 43 gånger, 1 besök idag)
Bookmark Me

Marloes

Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

2 Kommentarer Göm kommentarer

Carin Olofsson skriver:
september 15, 2018 kl. 4:53 e m

Grattis till tvillingarna!
Det ser ut att ha varit en härlig dag på Kvekgården.

Svara
Marloes skriver:
november 5, 2018 kl. 3:36 e m

Hej!
Såg först nu din kommentar. Den måste ha gömt sig någonstans! Tack för gratulationerna! Jo, dagen på Kvek var underbar. Denna vecka tänkte jag lägga upp receptet på Sluring. Fina bilder blev det, men framförallt var stämningen riktigt god och sluringen jättegott!

Svara

Lägg till din kommentar Avbryt svar

Nyhetsbrev

Bli först med det senaste om mat förr!

Sociala medier

Populära taggar

appeltaart chokladbröd cupcakes fattiga riddare fiskpudding fisksufflé gamla kokböcker gamla recept historiska recept holland Iduns kokbok inlagd gurka julbak julkakor kladdkaka kyckling kyckling i ugn Lussekatter lägg in recept matfusk Mrs Beeton nöttårta prinsessornas kokbok Salnecke slott skagenröra smörkräm svinhuvud Victorian Sandwich äppeltårta
  • Om Smakminnen AB
  • Användarvillkor
  • Källor
  • Press
  • Kontakta oss

SMAKMINNEN AB © 2016