Mördeg – kakor anno 1922
Det finns många sätt att visa sin kärlek för någon, och en av dem är genom maten. Så måste det ha varit i alla tider. Här ett recept från kokboken...
Ostägg (Kaaseieren)
Ägg är ett kärt inslag på bordet, både till vardag och fest. Ägghalvor är nästan obligatoriskt på smörgåsbordet och dekoreras då med allehanda delikatesser såsom löjrom eller räkor. När jag...
Nutella – 60% skillnad från originalet
Jag minns att jag läste in intervju med (om jag nu minns detta rätt) Audrey Tautou, som berättade att hon...
Morotskaka från 1783
I stort sett alla fik runtom i landet serverar morotskaka. En saftig kaka med smak av kanel och ibland andra...
Vegetariska dagen!
Den 1 februari är vegetariska dagen. När jag tänker på vegetarianer tänker jag osökt på ’60- och ’70-talet och på...
Ärtgröt
Det här receptet finns att hitta i boken Uppländsk undfägnad, skriven av Håkan Liby och Gunilla Nelander. Håkan Liby var...
Nytt år, gamla recept och spännande möjligheter
Lite sent, men God fortsättning önskar jag er alla! Vilket år 2018 blev: året fick en minst sagt spännande start när jag och Gunnar var på ultraljud på Akademiska sjukhuset...
Historisk Julmarknad vid Salnecke slott
Upplev en historisk julmarknad vid Salnecke slott! Nu på söndag, mellan 11-16 hålls marknaden på slottsområdet. Här finns 35 mathantverkare och hantverkare som bjuder på både historiska och nutida produkter....
Sluring från Kvekgården
Sluring, var namnet kommer ifrån säger inte mina olika uppslagsverk, men det finns vackrare namn på rätter. Kanske det är...
Halloween – gamla recept i läskig tappning!
I söndags fyllde vår son William 10 år. Detta firades stort genom att tillsammans med sin kompis bjuda hela klassen...
Nyponsoppa – höstens c-vitaminbomb
Visste du att en kopp nyponsoppa är rena vitaminbomben? Nyponsoppa innehåller tre och en halv gånger mer c-vitamin än samma...
Smakminnen fyller 1 år!
Ett år har gått sedan uppstarten av Smakminnen. Hela 4500 personer har besökt sidan, och många recept har tillkommit. I söndags...