0 0
Ambrosiaringar

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
2 krm bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk apelsinsaft
½ dl apelsin skal

Ambrosiaringar

Cuisine:
  • 200˚
  • Easy

Ingredienser

Om detta recept

Share

Ambrociaringar är ett recept från Rebecka Hjelm och Livia Ozolins som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

Livias farmor har bakat dessa hela sitt liv.

I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

Om Barnens receptkedja

För lärare – Barnens receptkedja

För elever – Barnens receptkedja

För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

 

Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

 

Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

Exempel är Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka. Rårörd jordgubbssaft

Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

 

Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

 

Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

 

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader smörj o bröa små krans formar.

2
Färdig

Smält fettet.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3
Färdig

Sikta ner mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt.

4
Färdig

Häll i fettet och blanda. Rör tills allt är blandat
Fyll formarna med smeten ca ¾.

5
Färdig

Grädda mitt i ugnen på en plåt i 10 min.
Stjälp upp kransarna och låt dem kallna övertäckt på galler.

6
Färdig

Blanda samma glasyren och fördela den över ringarna. Strö på apelsinskalen. Låt glasyren stelna.

Orsundsbroskolan
föregående
Pepparnötter
nästa
Rulltårta
föregående
Pepparnötter
nästa
Rulltårta

Add Your Comment