0 0
Blodapelsinsaft – bästa receptet!

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

4 apelsiner
2 kg socker
2 liter vatten
24 gr citronsyra

Blodapelsinsaft – bästa receptet!

    Cuisine:

    En härlig smak av apelsin har denna saft som är efter ett 1800-tals recept.

    • Medium

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Denna apelsinsaft är enkelt att laga och är sedan som en skatt i frysen. Gammaldags apelsinsaft kan göras både på vanliga apelsiner eller blodapelsiner.

    Receptet kommer från den framgångsrika kokboksförfattaren Gustafva Björklunds kokbok som kom ut 1841.

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Äppelbakelser är ett roligt recept som kan varieras på flera sätt.
    Äppelbakelser är små trevliga bakelser som kan dekoreras och smaksättas på olika sätt.

     

    Recept på Mammas berömda chokladtårta
    Mammas berömda chokladtårta består av browniebottnar med äkta choklad och hasselnötter och luftig chokladmousse. Behöver jag säga att den är oemotståndlig?

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Steg

    1
    Färdig

    Apelsinerna tvättas och torkas. Riv det gula på skalet på ett rivjärn och lägg detta tillsammans med sockret i en stenkruka (eller bunke).

    2
    Färdig

    Pressa saften av apelsinerna över sockerblandningen och häll på vattnet.

    3
    Färdig

    Blandningen får stå i 1 dygn och omröres emellanåt. (Täck över och ställ kallt).

    4
    Färdig

    Citronsyra tillsättes och när allt är väl blandadt och sockret upplöst, silas saften och hälles på buteljer, som korkas, lackas och förvaras på kallt ställe.
    Tips: istället för korka och lacka: använd väl rengjorda saftflaskor. Se till att inte hälla upp hela vägen och frys ner saften.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

    föregående
    Pinnmat – Rädisa med Herrgårdsost
    föregående
    Pinnmat – Rädisa med Herrgårdsost
    Be the first to write a review

    Add Your Comment