0 0
Chokladkaka II från Det var godare förr

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Chokladkakan:
1 kkp (1½ dl) socker
2 ägg
3 msk smält smör
½ tsk kanel
2 msk kakao
½ kkp (3/4 dl) mjölk
1 1/3 kkp (2 dl) vetemjöl
2½ tsk jästpulver (bakpulver)
Mjölkglasyr:
1 kkp (1½ dl) florsiktat socker
1½ msk varm mjölk
½ tsk smör
½ tsk vaniljsocker

Chokladkaka II från Det var godare förr

    Cuisine:

    Under mjölkglasyren finns en saftig chokladkaka. Smaka på 1930-talet, vettja!

    • 175˚
    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Mjölkglasyr är nog en glasyr som idag inte används så mycket. Under den här vita glasyren döljer sig en saftig chokladkaka som får extra värme i smaken av kanelen. Det här receptet är från paret Katrina Asterlund och Patrik Nilsson som bjuder sina Instagramföljare på frestande kakor och desserter från 1930-talet. Deras konto heter @det.var.godare.forr. Receptet kommer från boken Vardagsbröd och Kalasbröd som är skriven av Thora Holm och publicerades 1939.

    Tidigare publicerade Smakminnen Vardagsefterrätt, från samma konto.

    Resultatet efter att ha bakat Chokladkaka II. Under mjölkglasyren döljer sig en saftig chokladkaka!
    Så här presenteras receptet från 1930-talet i originalhäftet.

     

    Steg

    1
    Färdig

    Ägg och socker vispas pösigt, sedan iblandas smöret, kryddorna, mjölken och mjölet blandat med jästpulvret.

    2
    Färdig

    Smeten hälles i smord och brödbeströdd form och gräddas i medelvarm ugn. (Red. anm. 175˚,ca 35-40 minuter. Prova om kakan är färdig med potatissticka.)

    3
    Färdig

    Mjölkglasyr: Till glasyren blandas alla ingredienserna och massan röres tills den blir jämn och blank. Härmed bestrykes sedan den avsvalnade kakan.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Kristidskubbar
    nästa
    Maskrosor – Supermaten packade med C-vitamin
    föregående
    Kristidskubbar
    nästa
    Maskrosor – Supermaten packade med C-vitamin

    Add Your Comment