0 0
Chokladkaka

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

75 g sockrad blockchoklad (eller 3 msk kakaopulver)
50-75 g smör
170 g strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde eller mjölk
1 tsk bakpulver
160 g vetemjöl

Chokladkaka

Cuisine:
  • 175˚C
  • Medium

Ingredienser

Om detta recept

Share

Chokladkaka är ett recept från Måns Djupström, Samuel Ledgard och Charlie Frisell som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

För lärare – Barnens receptkedja

För elever – Barnens receptkedja

För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

 

Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

 

Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

Exempel är Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka. Rårörd jordgubbssaft

Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

 

Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

 

Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

 

 

Steg

1
Färdig

Smörj och brödbeströ formen.

2
Färdig

Hacka sönder chokladen och smält den i värmeskåp, På en varm ugnslucka eller i vattenbad. Blockchokladen kan bytas ut mot 3 msk kakao pulver.

3
Färdig

Sikta eller blanda samman mjöl och bakpulver.

4
Färdig

Rör smöret, sockret, vaniljsockret och gulorna en stund.

5
Färdig

Blanda därefter ned chokladen och grädden (mjölken) växelvis med mjölet.

6
Färdig

Vispa vitorna till hårt skum. Lägg vitorna ovanpå smeten och blanda försiktigt ned dem.

7
Färdig

Slå smeten i den iordninggjorda formen. Grädda kakan omedelbart i svag ugnsvärme omkr. 50-60 min.

8
Färdig

Sikta, om så önskas, florsocker över den kalla kakan eller glasera med choklad glasyr.

Orsundsbroskolan
föregående
Stinas drömmar
nästa
Moster Olgas Kakor
föregående
Stinas drömmar
nästa
Moster Olgas Kakor

Add Your Comment