0 0
Chokladmuffins

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Ändra antal:
1 hg smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl gräddmjölk (blanda hälften mjölk och grädde)
1 msk kakao

Chokladmuffins

  Cuisine:

  En härlig liten muffins som är fantastisk gott i all sin enkelhet.

  • 175˚C
  • Räcker till 16
  • Easy

  Ingredienser

  Om detta recept

  Share

  Ett enkelt recept som ger saftiga muffins. Detta är ett bra basrecept som man själv kan sätta sin prägel på. Göm en dumle i smeten, ha en god frosting på eller sikta lite florsocker på muffinsen.

  Receptet är från 1953, från boken Nytt på kakfatet, 200 moderna recept på kakor, tårtor och gott dopp. Boken gavs ut av ICA förlaget.

  Det är roligt att tänka sig receptet i den tiden boken kom ut. Vad var det för mode just då, hur var det politiska landskapet och hur var hela tidsandan just då. Där och då serverades dessa muffins.

  Ps: Läser ni detta i mobilen – scrolla ner för att få receptbeskrivningen.

   

   

   

  Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

  Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

  Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på ett inskickat recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

  Steg

  1
  Färdig

  Smörj och brödbeströ bakelseformar eller grädda bakelserna i veckade bakelseformar.

  2
  Färdig

  Rör smöret mjuk och sätt till sockret litet i sänder. Blanda i äggen och därefter mjölet, blandat eller siktat med bakpulvret och kakaon, samt gräddmjölken.

  3
  Färdig

  Rör smeten smidig och fördela den i formarna. De bör endast fyllas till 3/4.

  4
  Färdig

  Grädda i ganska svag ugnsvärme (175-200˚C) ca 15 min. Är kakorna gräddade i bakelseformar stjälpes de upp. Pudras med florsocker. Bör ätas färska.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

  föregående
  Schacktårta
  nästa
  Mammas berömda chokladtårta
  föregående
  Schacktårta
  nästa
  Mammas berömda chokladtårta

  Add Your Comment