0 0
Citronmarinerade morötter

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Ändra antal:
1 kg morötter
4 msk pressad citron
5 klyftor vitlök
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 msk salt
½ dl hackad persilja
salt till kokvattnet

Citronmarinerade morötter

    Cuisine:

    Ett fantastiskt gott tillbehör till grillat eller till exempel kebab.

    • Räcker till 10
    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Dessa smakrika morotsslantar är ett perfekt tillbehör till grillat eller till exempel kebab. Det här receptet är från Lari Salminen som publicerade receptet på lchfarkivet.se och gav Smakminnen tillstånd att publicera här på sidan.

    Detta är ett sann smakminne:

    “Receptet i sig skickar mig tillbaka till min ungdom då jag bodde i Lund och man gick och käkade kebab, falafel och shawarma på Falafelkungen. Då fick man dessa morötter som ett tillbehör och det har suttit som etsat i mitt smakminne. Det slog mig helt plötsligt en dag att jag borde kunna hitta något recept på dessa marockanska morötter och tror ni inte att jag lyckades hitta det på nätet.
    Så, nu kan jag minnas tillbaka till min ungdom och få uppleva denna fantastiska smak igen.”

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på ett inskickat recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

    Steg

    1
    Färdig

    Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.

    2
    Färdig

    Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.

    3
    Färdig

    Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.

    4
    Färdig

    Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

    5
    Färdig

    Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.

    6
    Färdig

    Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.

    Smakminnen

    föregående
    Tryffeltårta
    nästa
    Färskpotatis på mormors vis
    föregående
    Tryffeltårta
    nästa
    Färskpotatis på mormors vis

    Add Your Comment