0 0
Elliots mormors drömmar

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

50 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl mat- eller rapsolja
½ tsk hjorthornssalt
2 dl vetemjöl

Elliots mormors drömmar

  • 150°C
  • Medium

Ingredienser

Om detta recept

Share

Elliots mormors drömmar är ett recept från Elliott Algeson och Siemon Jelke Schregardus som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

Det är Elliotts mormors recept och vi tyckte det var bra och gott det tycker de andra också i klassen.

I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

För lärare – Barnens receptkedja

För elever – Barnens receptkedja

För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

 

Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

 

Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

Exempel är Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka. Rårörd jordgubbssaft

Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

 

Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

 

Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

 

 

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 150°C.

2
Färdig

Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.

3
Färdig

Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4
Färdig

Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Orsundsbroskolan
föregående
Sega chokladmuffins
nästa
Stockholmskakor
föregående
Sega chokladmuffins
nästa
Stockholmskakor

Add Your Comment