Ingredienser
-
Kaka:
-
150 g smör/margarin
-
1dl socker
-
2 ägg
-
1,5 dl mjöl
-
-
Fyllning:
-
Hallonsylt
-
-
Garnering:
-
2 dl florsocker
-
1,5 msk vatten
-
Strössel på eller syltat apelsinskal.
Om detta recept
Emils morfars stora favoritkaka är ett recept från Emil Berggren, Biniam Sham och Axel Vikman som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.
Emils morfars stora favorit kaka. Finns ofta hos gammelfarmor
I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.
För lärare – Barnens receptkedja
För elever – Barnens receptkedja
För vårdnadshavare – Barnens receptkedja
Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.


Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.
Exempel är Mazariner, Rårörd jordgubbssaft, Cranks bröd och Silverkaka.


Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Steg
1
Färdig
|
Blanda ingredienserna till degen. Forma degen till bollar, tryck till och grädda i ugnen tills de är gyllene. |
2
Färdig
|
Dela kakorna och lägg sylt emellan, och lägg ihop de så att de blir som en halvmåne. |
3
Färdig
|
Blanda ingredienserna till glasyren, stryk på kakorna och dekorera dem. |