Ingredienser
-
Färskpotatis
-
Stor klick smör
-
Färsk dill
-
Salt
Om detta recept
Hemligheten bakom detta recept stavas smör och dill. Min mormor, Ingrid Nordén, kokade färskpotatis på detta vis. Resultatet är väldigt mjälla potatisar som man gärna tar lite mera av, trots att man är mätt. Dillen gör att detta recept lämpar sig utmärkt till sill och potatis. Då gärna med gräddfil med färskklippt gräslök till.
Alla har väl sina hemliga knep och favoritrecept till hur man bäst kokar potatisen. Hoppas att mitt släktrecept inspirerar!
Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng och Rulltårta.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.
Steg
1
Färdig
|
Skrubba potatisen ren och lägg dem i en kastrull med så mycket vatten att det precis täcker potatisen. Tillsätt dill efter smak, och en stor klick smör. |
2
Färdig
|
Koka potatisen tills de är färdiga. Detta tar mellan 10-20 minuter. |