0 0
Färskpotatis på mormors vis

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Färskpotatis
Stor klick smör
Färsk dill
Salt

Färskpotatis på mormors vis

    Cuisine:

    Bästa sättet att koka färskpotatisen på!

    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Hemligheten bakom detta recept stavas smör och dill. Min mormor, Ingrid Nordén, kokade färskpotatis på detta vis. Resultatet är väldigt mjälla potatisar som man gärna tar lite mera av, trots att man är mätt. Dillen gör att detta recept lämpar sig utmärkt till sill och potatis. Då gärna med gräddfil med färskklippt gräslök till.

    Alla har väl sina hemliga knep och favoritrecept till hur man bäst kokar potatisen. Hoppas att mitt släktrecept inspirerar!

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Mammas berömda chokladtårta består av härliga browniebottnar och luftig chokladmousse. Farligt gott!

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

    Steg

    1
    Färdig

    Skrubba potatisen ren och lägg dem i en kastrull med så mycket vatten att det precis täcker potatisen. Tillsätt dill efter smak, och en stor klick smör.

    2
    Färdig

    Koka potatisen tills de är färdiga. Detta tar mellan 10-20 minuter.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Citronmarinerade morötter
    nästa
    Rabarbersås till stekt fisk
    föregående
    Citronmarinerade morötter
    nästa
    Rabarbersås till stekt fisk

    Add Your Comment