Fikonbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ägg
4 msk socker
2-3 msk kakao
250 gr smält kokosfett
3 hg kokta, kalla och hackade fikon

Fikonbullar

    Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Jag har inga minnen till detta recept. Den skrev min mormor i receptsamlingen som barnen fick en jul på 1990-talet. Bredvid receptnamnet står det (Syster Elsie), det var Elsie Håkansson, som var svägerska till Håkan Håkansson, som jobbade på släktgården Flygeltofta i Häljarp.

    Min mormor antecknade i slutet på receptet: (Jättegott!). De här bullarna är nästan lite moderna: inte så söta och med kokosfett och fikon. Hälsogodis, vågar jag nästan påstå. Vår extremt matkräsna son tyckte väldigt mycket om fikonbullarna.

    Steps

    1
    Done

    1 ägg och 4 msk socker röres vitt. 2-3 msk kakao och 250 gr smält kokosfett röres försiktigt i.
    (Bra om kokosfettet får svalna lite, och tillsätt det i små mängder.)

    2
    Done

    Till sist röres 3 hg kokta kalla och hackade fikon i smeten.
    (Jag kokade 250 gram torkade fikon i cirka en halvtimme. När de börjar likna sin urprungliga form så tyckte jag att de var färdiga.)

    3
    Done

    Svalna tills det blir hanterligt. Rullas till bullar som rullas i cocosflingor, förvaras kallt. (Jättegott!)

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    previous
    Julpepparkakor anno 1952
    next
    Soppa på kängurusvans
    previous
    Julpepparkakor anno 1952
    next
    Soppa på kängurusvans

    Add Your Comment