Ingredienser
-
Fläderblomsklasar
-
1 ägg
-
1 dl mjöl
-
2 dl mjölk
-
Nypa salt
-
Smör att steka i
Om detta recept
Fläderklasar doppade i pannkakssmet och gräddade i en plättlägg. Detta är det perfekta receptet för glada leenden på barnen!
Receptet kommer från Rolf Lundin som bor i Alboga, Västra Götalands Län, Sweden:
“När mina barn var små brukade jag doppa ner den uppochnervända blomklasen lite i pannkakssmetens yta och sedan ställa den i en plättlagg. Barnen tyckte det var kul att äta pannkaka på skaft. Ska faktiskt prova ikväll även om alla barn är utflugna. Mina barn är nu 51, 48 och 43, så receptet började jag använda för i vart fall 40 år sedan.”
Steg
1
Färdig
|
Blanda ihop ägg, mjöl, mjölk och en nypa salt till en jämn smet. |
2
Färdig
|
Håll i skaftet på en fläderblomsklase och doppa den ca 1 cm ner i smeten. Om för lite smet fastnar, doppa en gång till. |
3
Färdig
|
Smält smör i en stekpanna (eller plättjärn för små fläderblomsklasar) och stek på medelvärme tills det stelnat ovanpå. |