0 0
Fläderpannkakor på skaft

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Fläderblomsklasar
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
Nypa salt
Smör att steka i

Fläderpannkakor på skaft

    Cuisine:

    Annorlunda pannkakor med lätt smak av fläder.

    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Fläderklasar doppade i pannkakssmet och gräddade i en plättlägg. Detta är det perfekta receptet för glada leenden på barnen!

    Receptet kommer från Rolf Lundin som bor i Alboga, Västra Götalands Län, Sweden:

    “När mina barn var små brukade jag doppa ner den uppochnervända blomklasen lite i pannkakssmetens yta och sedan ställa den i en plättlagg. Barnen tyckte det var kul att äta pannkaka på skaft. Ska faktiskt prova ikväll även om alla barn är utflugna. Mina barn är nu 51, 48 och 43, så receptet började jag använda för i vart fall 40 år sedan.”

    Steg

    1
    Färdig

    Blanda ihop ägg, mjöl, mjölk och en nypa salt till en jämn smet.

    2
    Färdig

    Håll i skaftet på en fläderblomsklase och doppa den ca 1 cm ner i smeten. Om för lite smet fastnar, doppa en gång till.

    3
    Färdig

    Smält smör i en stekpanna (eller plättjärn för små fläderblomsklasar) och stek på medelvärme tills det stelnat ovanpå.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Cranks bröd
    nästa
    Jordgubbsglass
    föregående
    Cranks bröd
    nästa
    Jordgubbsglass

    Add Your Comment