Ingredienser
-
5 dl vispgrädde
-
1 burk sötad kondenserad mjölk
-
2 äggulor (kan uteslutas)
Om detta recept
Krämig och svalkande glass som du bokstavligen vispar ihop på 5 minuter. Olika varianter på detta enkla recept poppar upp lite överallt på nätet, och det finns två klara fördelar med detta recept. För det första behövs ingen glassmaskin, och för det andra går det att smaksätta glassen precis som du vill.
Receptet på Jordgubbsglass är baserad på samma recept. Jag har letat mig fördärvad efter hur gammalt receptet är. I en amerikansk Facebookgrupp skrev någon att hon tyckte att det var ett typiskt recept från 1950-talet. Ingrediensen som är helt avgörande för den söta och krämiga smaken i denna glass är sötad kondenserad mjölk. Här har vi en gammal uppfinning från 1800-talet som ingrediens.
Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng och Iste.


Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats!
Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se.
Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

Steg
1
Färdig
|
Vispa grädden till hårt skum. Akta så att det inte blir smör! Blanda in 2 äggulor och sötad kondenserad mjölk. Häll upp i en frysburk, eller en sockerkaksform. |
2
Färdig
|
Låt stå i frysen i minst 3 timmar. |
3
Färdig
|
Vill du smaksätta glassen, går det alldeles utmärkt. Purea frukt, och blanda in. Nutella, kastanjkräm och hackad choklad är också goda smaksättare. |