0 0
Glass på 3 ingredienser

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 äggulor (kan uteslutas)

Glass på 3 ingredienser

  Allas favoritglass som görs på fem minuter utan glassmaskin!

  • Easy

  Ingredienser

  Om detta recept

  Share

  Krämig och svalkande glass som du bokstavligen vispar ihop på 5 minuter. Olika varianter på detta enkla recept poppar upp lite överallt på nätet, och det finns två klara fördelar med detta recept. För det första behövs ingen glassmaskin, och för det andra går det att smaksätta glassen precis som du vill.

  Receptet på Jordgubbsglass är baserad på samma recept. Jag har letat mig fördärvad efter hur gammalt receptet är. I en amerikansk Facebookgrupp skrev någon att hon tyckte att det var ett typiskt recept från 1950-talet. Ingrediensen som är helt avgörande för den söta och krämiga smaken i denna glass är sötad kondenserad mjölk. Här har vi en gammal uppfinning från 1800-talet som ingrediens.

  Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Iste.

  Ökensandskakor, drömmar eller kameltår. Kärt barn har många namn.

   

  Nasi goreng, en rätt med koloniala anor.

  Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

  Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats!

  Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se.

  Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

  Steg

  1
  Färdig

  Vispa grädden till hårt skum. Akta så att det inte blir smör! Blanda in 2 äggulor och sötad kondenserad mjölk. Häll upp i en frysburk, eller en sockerkaksform.
  Använder du en rund sockerkaksform kan den stjälpas upp på ett serveringsfat, eller om du använder en avlång form ser det trevligt ut på middagsbordet om glassen serveras direkt ur formen. I så fall behöver glassmassan täckas med plastfolie när formen står i frysen så att inga iskristaller bildas på glassen.

  2
  Färdig

  Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

  3
  Färdig

  Vill du smaksätta glassen, går det alldeles utmärkt. Purea frukt, och blanda in. Nutella, kastanjkräm och hackad choklad är också goda smaksättare.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

  föregående
  Ice cream float
  nästa
  Is-te med hallon och citron
  föregående
  Ice cream float
  nästa
  Is-te med hallon och citron

  Add Your Comment