0 0
Glöhyppen

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

100 gram margarin, smält
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk hjorthornssalt
Pärlsocker till garnering

Glöhyppen

    Cuisine:
    • 250˚C
    • Medium

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Glöhyppen är ett recept från Oliver Törnström och Olle Ekengren som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

    Receptet är säkert mer än 80 år gammalt. Det har bakats av Olivers farfars mor så länge vi kan minnas och var ett vanligt inslag i hemmet. Perfekt förr när vedspisen alltid var varm, det gick snabbt att göra. En modern variant finns i t.ex. Vår kokbok kallas då för Hastbullar.

    I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

    För lärare – Barnens receptkedja

    För elever – Barnens receptkedja

    För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

    Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

    Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
    Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

     

    Boterkoek eller Smörkaka. Recept. Del i Barnens receptkedja.
    Den perfekta smörkakan från Jente har bakats i flera generationer och är smörigt med en härlig smak av citron. Kakan bakades som del i Barnens receptkedja.

     

    Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

    Exempel är Mazariner, Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka.

    Rårörd jordgubbssaft, bästa receptet och busenkelt!
    Rårörd jordgubbssaft är löjligt enkelt att göra och när man dricker den, svalt, en vacker sommardag, vill man aldrig att den tar slut!

     

    Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
    Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

     

    Steg

    1
    Färdig

    Smält margarinet (används sist)

    2
    Färdig

    Vispa ägg och socker fluffigt.

    3
    Färdig

    Blanda i mjölken.

    4
    Färdig

    Blanda i mjöl bakpulver & hjorthornssalt tillsammans och rör sedan ner det i smeten.

    5
    Färdig

    Tillsätt det smälta margarinet.

    6
    Färdig

    Smeten ska vara så tjock att en sked står upp.

    7
    Färdig

    Klicka ut smeten på plåten.
    Strö på pärlsocker.

    8
    Färdig

    Grädda mitt i ugnen i ca 6 min.

    föregående
    Farmors drömmar
    nästa
    Tigerkaka
    föregående
    Farmors drömmar
    nästa
    Tigerkaka

    Add Your Comment