0 0
Gugelhupf

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

300 gr vetemjöl
60 gr smör
60 gr strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
15 gr jäst

Gugelhupf

    Cuisine:
      • 180˚C.
      • Medium

      Ingredienser

      Om detta recept

      Share

      Gugelhupf är ett recept från Mária Tóth som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

      Det här receptet kommer från Tyskland. Det är mer än 30 år gammalt och min mamma lärde mig att baka denna kaka.

      I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

      För lärare – Barnens receptkedja

      För elever – Barnens receptkedja

      För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

      Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

      Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
      Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

       

      Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
      Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

       

      Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
      Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

      Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

      Exempel är Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka. Rårörd jordgubbssaft

      Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
      Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

       

      Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
      Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

       

      Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
      Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

      Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

       

      Steg

      1
      Färdig

      Värm upp mjölken och lägg jästen i mjölken.

      2
      Färdig

      Vispa sockret, smöret och ägget.

      3
      Färdig

      Lägg jästen och vetemjölet till sockret, smöret och ägget.

      4
      Färdig

      Sprid kakformen med fett och vetemjöl.

      5
      Färdig

      Jäsa 15 minuter.

      6
      Färdig

      Grädda dem mitt i ugnen i 35 minuter, på 180˚C.

      Orsundsbroskolan
      föregående
      Moster Olgas Kakor
      nästa
      Mjuk pepparkaka
      föregående
      Moster Olgas Kakor
      nästa
      Mjuk pepparkaka

      Add Your Comment