0 0
Jordgubbar doppade i konjak och socker

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

jordgubbar
socker
fin konjak

Jordgubbar doppade i konjak och socker

  Cuisine:
  • Medium

  Ingredienser

  Om detta recept

  Share

  Jordgubbar a la Jolo, så heter receptet som finns i Gammaldags Mat Vår & Sommar från Rut Lundgren. Detta är helt enkelt jordgubbar doppade i konjak och socker. En varm sommarkväll är detta ett enkelt, lyxigt sätt att njuta av solvarma jordgubbar.

  Detta inlägg innehåller affiliate-annonser. Scrolla ner om du vill komma direkt till receptbeskrivningen.

  Rut Lundgren

  Rut Lundgren var verkligen en kreativ kvinna som åstadkom en hel del saker under sin livstid. Tillsammans med sina systrar startade hon den numera legendariska Flickorna Lundgren på Skäret, ett fantastiskt café som fortfarande serverar makalöst goda kakor och bakverk.

  Rut Lundgren.

  Två böcker skrev Rut Lundgren: Gammaldags Mat Vår & Sommar och Gammaldags Mat Höst & Vinter. I den förstnämnda kokboken finns receptet som heter Jordgubbar a la Jolo. Vem Jolo var står inte i receptet. Konjaken ger jordgubbarna en extra smakdimension och sockret framhäver smakerna ännu mera.

  Jordgubbar doppade i konjak och socker recept
  Ett enkelt och lyxigt sätt att äta jordgubbar på. Sommarens smaker förhöjs.

   

  Tips

  Just för detta recept behövs endast två små skålar eller glas för konjak och socker, och en skål eller fat för jordgubbarna. Däremot kan jag varmt rekommendera några andra produkter som jag använder hemma i köket. För några år sedan fick jag ett Backaryd Knivset – Anders Petter. De ligger verkligen sköna i handen och de är supervassa. Med denna lilla knivslip håller jag knivarna vassa.

  Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Mocka petit choubakelserRäkor Toast Skagen och Rulltårta.

  Moussaka på svenska är en värmande vardagsrätt som snabbt blir en favorit på middagsbordet!

  Recept på nyponsoppa med russin, mandel, grädde och makroner.
  Nyponsoppa efter ett recept från Dr. Hagdahl från 1870-talet. Väldigt gott, och en riktig c-vitaminbomb!

  Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

  Steg

  1
  Färdig

  Färska fina jordgubbar sköljs försiktigt. Låt bladfästet vara kvar.
  Vi lägger dem i en skål. Häller konjak i en liten skål och har socker i en annan.

  2
  Färdig

  Vi tar en jordgubbe i bladfästet och doppar den först i konjaken och sedan i sockret. Vi äter den så och njuter av den fina aromen.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

  föregående
  Smultroninläggning – smultronsylt utan kokning
  nästa
  Eton mess – en rörig marängsviss på brittisk vis
  föregående
  Smultroninläggning – smultronsylt utan kokning
  nästa
  Eton mess – en rörig marängsviss på brittisk vis
  Be the first to write a review

  Add Your Comment