0 0
Jordgubbsglass

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

5 dl vispgrädde
2 äggulor
1 burk sweetened condensed milk/sötad kondenserad mjölk
Krossade jordgubbar blandad med socker eller:
Jordgubbsresten man får i silen när man gör saft, blandad med socker

Jordgubbsglass

    • Medium

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Glass på endast tre ingredienser! Jag letar fortfarande efter ett gammalt recept på just denna glass, men ingrediensen som är helt avgörande i det här receptet är Sweetened condensed milk som uppfanns på olika håll i världen mellan 1820 och 1853. (Om ni läser detta i mobilen, scrolla ner för att komma till receptbeskrivningen!)

    Det här receptet hittade jag för många år sedan i Allas, och sedan dess dyker den upp i olika sociala medier. Glassen blir vansinnigt gott och bjuder in till att smaksätta den såsom man önskar.

    När jag frågade om åldern på detta recept i en amerikansk Facebookgrupp, tyckte någon matkunnig att det var typiskt ett recept för 1950-talet.

    I detta recept använder jag mig av jordgubbsresterna efter att ha gjord Rårörd jordgubbssaft. Bästa saften som finns. Vi pratar konditorinivå och inte kunna sluta dricka, om ni förstår vad jag menar.

    Rårörd jordgubbssaft

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Iste.

    Ökensandskakor, drömmar eller kameltår. Kärt barn har många namn.

     

    Nasi goreng, en rätt med koloniala anor.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats!

    Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se.

    Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

     

    Steg

    1
    Färdig

    Vispa grädden. Blanda med en slev ner äggulor och sweetened condensed milk/sötad kondenserad mjölk. Blanda allt väl, men inte för länge.

    2
    Färdig

    Härifrån kan man smaksätta glassen efter önskemål. I detta recept använder jag mig av resterna man får när man gör rårörd jordgubbssaft.

    3
    Färdig

    Häll smeten i matlådor och ställ i frysen.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Fläderpannkakor på skaft
    nästa
    Jordgubbar med grädde
    föregående
    Fläderpannkakor på skaft
    nästa
    Jordgubbar med grädde

    Add Your Comment