Kanelkaka – Finska kakan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

mjöl, 3 kkp
socker, 2 kkp
bakpulver, 2 tsk
salt, ½ tsk
ägg, 2 st
gräddmjölk, 2 kkp
smör, skirat, 4 msk

Kanelkaka – Finska kakan

  Cuisine:

   En saftig kaka som har ett tunt täcke av kaneldoftande äpplen. Den smakar mer!

   • Medium

   Ingredients

   Directions

   Share

   En saftig, härlig sockerkaksbotten med socker- och kanelvända äppelklyftor som täcke. Att detta är ett gammalt recept avslöjas av att måtten är i kaffekoppar. Detta är ett av min mormor Ingrid Nordéns recept.

   Min mormor skrev ner sina bästa recept, kopierade dessa, och gav sina barn varsin handskriven kokbok i julklapp. Jag minns så väl allas förtjusning när de fick den här receptskatten. Större delen av recepten minns jag, men en del är helt nya för mig.

   När jag lägger upp ett sådant recept på Facebook, och frågar släkten om de minns, så gör vissa det och andra inte. Den som älskar en viss kaka minns just den – kan det vara så med minnet?

   Här är en sådan kaka. Inget minne, men ett gammalt släktrecept.

   Ps: kkp = kaffekopp och motsvarar 1½ dl.
   Gräddmjölk gör man genom att blanda lika mycket grädde och mjölk.

   Marloes

   Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

   previous
   Citronfromage
   next
   Medeltida korngryta
   previous
   Citronfromage
   next
   Medeltida korngryta

   Add Your Comment