• Home
  • Soppor
  • Kinesisk tomatsoppa med ägg – enkelt och smakrikt
0 0
Kinesisk tomatsoppa med ägg – enkelt och smakrikt

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Ändra antal:
0,5 liter tomatjuice
0,5 liter hönsbuljong
1-2 msk stekt lök (ca en halv rå lök stekt i lite olja)
2-4 msk ketjap manis (finns att köpa i de flesta matbutiker)
1 tsk malen ingefära
(Eller 4 msk finskuren färsk ingefära)
1 msk potatismjöl eller maizena, utrörd i lite kallt vatten
Några matskedar sherry
1 ägg

Kinesisk tomatsoppa med ägg – enkelt och smakrikt

    Cuisine:

      En härlig soppa med smaker från Kina

      • Räcker till 2
      • Easy

      Ingredienser

      Om detta recept

      Share

      Kinesisk tomatsoppa med ägg svänger du ihop på nolltid! Malen ingefära, ketjap manis och en skvätt sherry ger soppan sin goda speciella smak som har extra djup. Här hemma älskar både stora och små den här värmande soppa!

      Med sitt koloniala förflutna finns det i Nederländerna många Chinees-Indische (Kinesisk-Indonesiska) restauranger. Kina har aldrig varit en holländsk koloni, men restaurangerna har en meny med rätter från båda länderna på sin meny. Inte sällan är maten anpassad efter västerländska smaker.

      Kinesisk tomatsoppa med ägg är enkelt att laga, smakar mycket och är värmande. Den passar för hela familjen!

      Så också den här soppan. Kinesisk tomatsoppa med ägg hittar du på många Kina-restauranger i Nederländerna, och den finns dessutom att köpa som färdigmat i matbutiker.

      Receptet kommer från Studentenkookboek som trycktes första gången 1981, men utgåvan som jag skaffade som student är tryckt 1996.

      Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorSophies små ostbröd och Cranks bröd.

      Morotskaka – enkelt att baka, saftig och med en spännande historia.

      Recept på moussaka på svenska
      Moussaka på svenska blir snabbt en av familjens favoriträtter!

      Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

      Steg

      1
      Färdig

      Hacka en halv gul lök och stek den i mjuk i lite olja.
      Häll tomatjuice och hönsbuljong i en kastrull och koka upp det.
      Tillsätt löken.

      2
      Färdig

      Blanda ketjap manis och ingefäran. Blanda ner detta i soppan.

      3
      Färdig

      Tillsätt potatismjöl/maizena, blandad i lite kallt vatten, till soppan och rör om.

      4
      Färdig

      Knäck ägget i en liten skål och vispa lätt.
      Placera en finmaskig sil på kastrullen och häll i ägget i silen. Rör under tiden runt i soppan. På det viset får du de typiska ägg "trådarna". Rör runt i silen tills all ägg har silats.

      5
      Färdig

      Tillsätt efter smak några matskedar sherry.
      Smaklig måltid!

      Marloes

      Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

      föregående
      Marzipan-konfekt – till marsipanfigurer
      nästa
      Grahamsbullar – jättegoda!
      föregående
      Marzipan-konfekt – till marsipanfigurer
      nästa
      Grahamsbullar – jättegoda!

      Add Your Comment