0 0
Kokoskakor

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

3 äggvitor
100 g kokosflingor
50 g socker

Kokoskakor

Mormors ljusa kokoskakor från 1950-talet

    Cuisine:

    Små ljusa kakor som var min morbrors favoritkakor som barn.

    • 150˚ C
    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Ljusa kakor som smakar mer. Detta var min morbror Rickard Weibulls favoritkakor och bakades och åts på släktgården Flygeltofta utanför Landskrona.

    Steg

    1
    Färdig

    Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker och kokos. Klicka ut som små kakor på en bakplåt och grädda dem i ca 15 minuter, eller tills de har fått lite, lite färg.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Rårörd Jordgubbssaft (Tant Karin)
    nästa
    Löksoppa – Folkestorp
    föregående
    Rårörd Jordgubbssaft (Tant Karin)
    nästa
    Löksoppa – Folkestorp

    2 Comments Hide Comments

    Hej!
    Tack för kommentaren, jag hade helt missat att skriva ugnstemperaturen. Detta är min mormors recept, och typiskt för hennes recept är att hon bara skrev ingredienserna. Nu var det ett tag sedan jag bakade dessa kakor, men jag gissar att en temperatur på 150 grader borde fungera, då det är marängliknande kakor. Jag ska provbaka inom kort, så kan jag se om detta fungerar! Lycka till med bakandet!

    Add Your Comment