Kramsfågel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vilda småfåglar, åtskilliga
späckskivor
smör
grädde
persilja
champignoner

Kramsfågel

    Cuisine:

    Ett recept på "åtskilliga vilda småfåglar såsom trast, sparv, vaktel, lärka m.fl."

    • Hard

    Ingredients

    Directions

    Share

    Första upplagan av Iduns Kokbok, skriven av Elisabeth Östman, kom ut 1911. Receptet på kramsfågel kan med våra tids ögon snarare läsas som kuriosa än att verkligen ge sig ut i skogen för att fånga småfåglar.

    Källor: Iduns kokbok, Tolfte upplagan 1920, utgiven av Elisabeth Östman. Bilden på boken är hämtad från Wikipedia, pga att Smakminnens exemplar är i betydligt sämre skick.

    Skolplansch med småfåglar: Vänersborgs museum.

    Steps

    1
    Done

    zxczxc

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    previous
    Krassesmörgås
    next
    Rulltårta med Chokladfyllning
    previous
    Krassesmörgås
    next
    Rulltårta med Chokladfyllning

    Add Your Comment