0 0
Krassesmörgås

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

knäckebröd
smör
krasse

Krassesmörgås

  Cuisine:

  Ett enkelt recept från 1950-talet.

  • Easy

  Ingredienser

  Om detta recept

  Share

  Vera Tornérhielm har skrivit ett flertal kokböcker, bland annat De Goda Smörgåsarna som kom ut 1951. De Goda Smörgåsarna bjuder på en uppsjö av recept där vissa känns mer lockande än andra att tillaga.

  Efter Andra Världskriget blev smörgåsen en rätt som man kunde bjuda gäster på. Om just detta har Eva Damberg skrivit i sin bok Nu äter vi!. Om just denna rätt passar som bjudmat är tveksamt. För den som är nyfiken på hur hamburgaren, pizzan och sushin hittade sin väg till de svenska hemmen, kan Nu äter vi! varmt rekommenderas.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

  föregående
  Löksoppa – Folkestorp
  nästa
  Kramsfågel
  föregående
  Löksoppa – Folkestorp
  nästa
  Kramsfågel

  Add Your Comment