Krassesmörgås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

knäckebröd
smör
krasse

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krassesmörgås

    Cuisine:

    Ett enkelt recept från 1950-talet.

    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Vera Tornérhielm har skrivit ett flertal kokböcker, bland annat De Goda Smörgåsarna som kom ut 1951. De Goda Smörgåsarna bjuder på en uppsjö av recept där vissa känns mer lockande än andra att tillaga.

    Efter Andra Världskriget blev smörgåsen en rätt som man kunde bjuda gäster på. Om just detta har Eva Damberg skrivit i sin bok Nu äter vi!. Om just denna rätt passar som bjudmat är tveksamt. För den som är nyfiken på hur hamburgaren, pizzan och sushin hittade sin väg till de svenska hemmen, kan Nu äter vi! varmt rekommenderas.

    (Besökt 71 gånger, 1 besök idag)

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Löksoppa – Folkestorp
    next
    Kramsfågel
    previous
    Löksoppa – Folkestorp
    next
    Kramsfågel

    Add Your Comment