Löksoppa – Folkestorp

Dela det på dina sociala nätverk:

Eller kopiera och dela denna länk

Ingredienser

Redigera portioner:
Löksoppa:
1 gul lök
smör
socker, lite grand
mjöl
grönsaksbuljong
sherry
Smörbollar:
hårdkokta äggulor
smör

Spara detta recept

[userpro_bookmark width="100%"]

Löksoppa – Folkestorp

  Rätt:

  En mustig soppa som tack vare en skvätt sherry påminner om oxsvanssoppa. Smörbollarna i soppan är överraskande goda!

  • 25 minuter
  • Portioner 2
  • Lätt

  Ingredienser

  Historien

  Dela

  En mustig soppa som överraskar i all sin enkelhet. Receptet finns i min mormors bok med släktrecept, med anteckningen att den kommer från Gerda och Richard Weibull som förmodligen bodde i Folkestorp, eftersom namnet på soppan heter så.

  Jag har inget minne av denna löksoppa, men desto roligare var det att testa den. Den påminde om oxsvanssoppa, förmodligen tack vare sherryn som lyfter soppan till helt nya höjder. Smörbollarna överraskade också. Jag vet inte hur många smörbollar som bör serveras i en soppa, men jag tog tre stycken och upplevde det som lagom.

   

   

  Receptet är typiskt ett “på-en-höft-recept” – därför finns det inga exakta mått. Men! Räds inte, för även sådana recept fungerar alldeles utmärkta!

  Förresten – visst är det svårt att få brun mat att se vacker och aptitlig ut på bild? Här får jag erkänna att jag i stunden endast hade min mobiltelefon för att ta en bild med.

   

  (Besökt 90 gånger, 1 besök idag)

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

  Recensioner

  Det finns ännu inga recensioner för detta recept, använd formuläret nedan för att skriva din recension
  tidigare
  Kokoskakor
  nästa
  Krassesmörgås
  tidigare
  Kokoskakor
  nästa
  Krassesmörgås

  Lägg till din kommentar