Ingredienser
-
4 kkp (6 dl) bruten makaroni
-
vatten
-
2 kkp (3 dl) rifven ost
-
3 msk smör
-
2 msk mjöl
-
3-4 dl grädde
-
2 msk stötta skorpor (ströbröd)
Om detta recept
Macaroni and cheese för mina tankar till USA. Matkräsna barn och föräldrar med dubbla jobb som trollar fram denna måltid med hjälp av en förpackning Macaroni and cheese där endast vatten behöver tillsättas.
Döm min förvåning när jag hittade ett recept som är väldigt lik makaroni och ost från Cajsa Warg i hennes kokbok som gavs ut 1755! Tydligen fanns ett recept från England från samma period.
Cajsa Wargs recept publiceras inom kort. Här kommer ett recept från Hemmets kokbok från 1903. Förutom att den är tillagad med grädde, så är den väldigt lik såsom rätten tillagas idag.
Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng och Iste.


Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats!
Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se.
Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.
Steg
1
Färdig
|
Beredning: Makaronerna brytas i 5 cm. långa bitar (red. anm. dagens makaroner behöver inte brytas) och förvällas i kokande och saltadt vatten, hvarefter de tagas upp och få afrinna. |