0 0
Marängsnitt

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Ändra antal:
Degen:
400 g smör eller margarin
200 g socker
2 äggula
600 g vetemjöl
Maräng:
6 äggvitor
4 dl socker
200 g sötmandel

Marängsnitt

Cuisine:
  • 175˚
  • Räcker till 45
  • Medium

Ingredienser

Om detta recept

Share

Marängsnitt är ett recept från Gustav Jerpedal, Vladyslav Diuzhykov och Hampus Gustafsson som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

Gustavs mamma fick det här i julklapp när hon var liten av sin mormor när hon var liten.

I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

Om Barnens receptkedja

För lärare – Barnens receptkedja

För elever – Barnens receptkedja

För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

 

Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

 

Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

Exempel är Cranks bröd, Silverkaka och Rårörd jordgubbssaft.

Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

 

Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

 

Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

 

Steg

1
Färdig

Arbeta ihop alla ingredienser till degen och rulla ut den till fyra längder, som läggs på smord plåt och plattas till

2
Färdig

Maräng:
Vispa vitorna till hårt skum och rör ner sockret.

3
Färdig

Låt massan sjuda över svag värme tills den blir tjock och styv. (Red. anm. gör detta förslagsvis över ett vattenbad.)

4
Färdig

Rör ner den finhackade mandeln och bred massan över mördegslängderna, ganska rikligt.

5
Färdig

Grädda i 175˚ i 10-15 skär i bitar på snedden medan de är varma. 45-50 stycken.

Orsundsbroskolan
föregående
Hästskor
nästa
Pepparnötter
föregående
Hästskor
nästa
Pepparnötter

Add Your Comment