Ingredienser
-
Petit-chou-smeten:
-
1 dl vatten
-
50 g smör
-
salt
-
60 g vetemjöl, siktat
-
2 ägg
-
Fyllningen:
-
1-2 msk snabbkaffe
-
2,5 dl vispgrädde
-
50 g socker
Om detta recept
Som fluffiga moln, är dessa härliga bakelser! Kärt barn har många namn, och de kallas petit choux eller vattenbakelser. De ser avancerade ut, men skenet bedrar! Följ bara steg för steg receptet och du kommer att upptäcka att de faktiskt är rätt lätt att baka dessa mocka petit choux bakelser. Eller ska vi kalla dem för Mocka-vattenbakelser?
Den 29 september, är det kaffets dag. Denna älskade, uppiggande dryck som håller så många här i världen pigg är väl värd att firas!
Förr kallades Petit-choubakelser ofta för “Vattenbakelser” för i smeten ingår vatten. Receptet som följer kommer från en liten holländsk bok från 1977, skriven av Wies van Linge. Boken gavs ut av Albert Heijn, vilket är Hollands största supermarket.
Mängden grädde såsom den anges i receptet räcker för fem petit-chouer och några till, men om man dekorerar dem med lite grädde såsom receptet föreskriver så räcker det inte grädden. Dubbla mängden grädde och därmed mängden kaffe och socker i fall du vill dekorera dessa kaffemoln!
Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng och Rulltårta.


Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Steg
1
Färdig
|
Sätt ugnen på 200˚C. |
2
Färdig
|
|
3
Färdig
|
|
4
Färdig
|
|
5
Färdig
|
|
6
Färdig
|
|
7
Färdig
|
|
8
Färdig
|
|
9
Färdig
|
Häll över kaffegrädden i en spritspåse och fyll petit-chouerna. Dekorera med en klick kaffegrädde ovanpå petit chouerna. |