0 0
Nötchokladrutor från 1934

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Ändra antal:
1 (dryg) dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk cacao
1 tsk vannillinsocker
100 gr = 3 msk skirat smör
1½ dl socker
1 st ägg
1½ dl nötkärnor (hasselnötter) eller sötmandel

Nötchokladrutor från 1934

    Cuisine:

    Fantastiskt goda kakor där nötter och choklad spelar huvudrollen.

    • 175°C
    • Räcker till 54
    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Nötter och choklad är som gjorda för varandra. I detta enkla recept spelar de huvudrollen och resultatet är enastående. Det är Katrina Asterlund och Patrik Nilsson som har Instagramkontot @det.var.godare.forr där de bjuder sina följare på gamla recept. Det här receptet är från Ekströms Receptbok från 1934. På denna webbplats har vi tidigare publicerat recept från @det.var.godare.forr: Vardagsefterrätt och Chokladkaka II.

     

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

    Steg

    1
    Färdig

    Sätt ugnen på 175°C.
    Mjölet blandas med bakpulvret.

    2
    Färdig

    Smöret, sockret och ägget vispas tills massan blir något pösig (Red. anm. vispa minst 5 minuter).

    3
    Färdig

    Cacaon och vanillinsockret tillsättes och mjölblandningen inarbetas.

    4
    Färdig

    Smeten hälles på ett smort smörpapper, som placerats i en långpanna och de grovt skurna nötkärnorna påströs. Gräddas genast i måttlig ugnsvärme. (Red. anm. ingen tid står angiven, håll ett öga på kakan och gör ett stickprov efter 15 minuter)

    5
    Färdig

    Kakan skäres, ännu varm, i rutor.

    Smakminnen

    föregående
    Mammas berömda chokladtårta
    nästa
    Tryffeltårta
    föregående
    Mammas berömda chokladtårta
    nästa
    Tryffeltårta

    Add Your Comment