Ingredienser
-
100 gr nötkärnor (hasselnötter)
-
50 gr smör
-
1 dl socker
-
1 litet ägg
-
-
Fyllning: valfritt
-
Smörkräm:
-
100 gr smör, rumsvarmt
-
100 gr florsocker
-
1 äggula
-
-
svart- eller rödvinbärsgelé
-
grädde
Om detta recept
Denna frestelse! Man får passa sig, för de smakar mer. Min mormor Ingrid Nordén har skrivit ner receptet och efter receptnamnet har hon skrivit att det är Ann-Marie Ramels recept.
I receptet är de inte ihopsatta som macarons, men receptet använde hon för att göra bottnar till Flygeltoftas nöttårta. Kakorna är baserade på detta tårtrecept, men då i miniform: med svart vinbärsgelé och smörkräm emellan! Då får man som munsbitar som passar på en buffé.

Följ Smakminnen gärna på Facebook och Instagram! Där läggs roliga, spännande och intressanta recept upp från förr. På Facebook finns sidan under namnet Smakminnen och på Instagram heter kontot @smakminnen.se
Har du ett gammalt recept du vill publicera här? Jag skriver gärna information såsom ditt instagramkonto, företag och annan information som du önskar. Maila mig på marloes@smakminnen.se eller kontakta mig via sociala medier.
Steg
1
Färdig
|
Smält smöret, låt kallna. Mal nötkärnorna och blanda med socker och ägg, rör ner smöret. |
2
Färdig
|
Originalreceptet: Klicka ut smeten med 2 teskedar på bakplåtspapper. Om så önskas kan man garnera med en nötkärna eller en klick gelé (svart- eller rödvinbärsgelé). Du kan även använda receptet till att göra tårtbotten till Flygeltoftas nöttårta. Det ger ett lättare och mjukare botten än i receptet under det namnet. Detta enligt min mormor Ingrid Nordén. |