0 0
Pepparnötter

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

150 g smör
1 ½ dl socker
1 tsk sirap
½ ägg
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk ingefära
2 tsk kanel

Pepparnötter

    Cuisine:
    • 175˚
    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Pepparnötter är ett recept från Isabella Bergheden och Emilia Högstedt som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

    Receptet på pepparnötter är från Bellas mormor. När hon gick i skolan och hade hemkunskap 1967 gjorde hon dessa.

    I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

    Om Barnens receptkedja

    För lärare – Barnens receptkedja

    För elever – Barnens receptkedja

    För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

    Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

    Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
    Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

     

    Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
    Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

     

    Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
    Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

    Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

    Exempel är Cranks bröd, Silverkaka och Rårörd jordgubbssaft.

    Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
    Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

     

    Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
    Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

     

    Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
    Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

     

    Steg

    1
    Färdig

    Sätt på ugnen på 175˚

    2
    Färdig

    Rör smör och socker poröst

    3
    Färdig

    Tillsätt sirap och ägg

    4
    Färdig

    Blanda mjöl, bikarbonat, ingefära och kanel. Rör ner i smörblandningen

    5
    Färdig

    Rulla runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper

    6
    Färdig

    Platta kakorna lätt, grädda i ca 12 min

    föregående
    Marängsnitt
    nästa
    Ambrosiaringar
    föregående
    Marängsnitt
    nästa
    Ambrosiaringar

    Add Your Comment