Ingredienser
-
Petit-chou-smeten:
-
1 dl vatten
-
50 g smör
-
salt
-
60 g vetemjöl, siktat
-
2 ägg
-
Fyllningen:
-
1-2 msk snabbkaffe
-
2,5 dl vispgrädde
-
50 g socker
Om detta recept
Som fluffiga moln, är dessa härliga bakelser! Kärt barn har många namn, och dessa kallas Petit Choux eller Vattenbakelser. De ser avancerade ut, men skenet bedrar! Följ bara steg för steg receptet och du kommer att upptäcka att de faktiskt är rätt lätt att baka dessa Petit Choux med Mockagrädde.
För att komma direkt till receptbeskrivningen, scrolla ner!

Fluffigt och lätt
Petit Choux med Mockagrädde har en härlig konsistens. Allt är luftigt och lätt! Själva bakelsen, och så klart fyllningen som består av smaksatt grädde. Servera bakelserna direkt efter att ha fyllt med grädden, för själva bakelsen mjuknar efter ett tag av den fuktiga grädden.
Ett 70-talsrecept
Förr kallades Petit Choux ofta för ”Vattenbakelser” för i smeten ingår vatten. Receptet som följer kommer från en liten holländsk bok som kom ut 1977, skriven av Wies van Linge. Boken gavs ut av Albert Heijn, vilket är Hollands största supermarket.
Tips
Mängden grädde såsom den anges i receptet räcker för fem Petit Choux och eventuellt några till, men om man dekorerar dem med lite grädde såsom receptet föreskriver så räcker inte grädden. Dubbla mängden grädde och därmed mängden kaffe och socker i fall du vill dekorera dessa fluffiga kaffemoln!
Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng och Rulltårta.


Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Steg
1
Färdig
|
Sätt ugnen på 200˚C. |
2
Färdig
|
|
3
Färdig
|
|
4
Färdig
|
|
5
Färdig
|
|
6
Färdig
|
|
7
Färdig
|
|
8
Färdig
|
|
9
Färdig
|
Häll över kaffegrädden i en spritspåse och fyll petit-chouerna. Dekorera med en klick kaffegrädde ovanpå petit chouerna. |