Ingredienser
-
rädisor
-
port salut
-
smör eller margarin
-
rågbröd
Om detta recept
Knaprig, krämig och med lite tuggmotstånd. Allt detta finns i tilltugget från 1969. Rädisorna kan skulpteras enkelt eller avancerad, men annars går det fort att sätta ihop rädisan med Herrgårdsost på en bit rågbröd.
Bildkokboken från 1969
Kokböcker har genom tiden gått igenom stora förändringar. Idag presenteras knappast ett recept utan bild, vilket märks i sociala medier, tidskrifter och den stora mängden kokböcker som varje år ges ut.
Just detta var nog tanken när ”Bildkokboken – Den kompletta Bildkokboken helt i färg” gavs ut 1969 av Åhlén & Åkerlunds Förlags AB.
Så här presenteras boken:
Den kompletta Bildkokboken är en för livets alla skiften användbar all round kokbok, som torde vara unik i världen.
Vissa rätter ser goda ut, och andra rätter väcker snarare nyfikenhet än aptiten. Här finns bland annat sommarsill, prinskorvsurprise, soppor på burk och fyllda tomater.
Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida mat till 80-talsrecept.
Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng, Silverkaka, Varma Sandwich med skinka och ost och Rulltårta.


Smakminnen har startat Barnens receptkedja. Här bakar elever som går Hem-och Konsumentkunskap, kakor efter egna gamla recept, och de får lära sig lite om mathistoria. Gratis läromedel och information hittar du i menyn under Barnens receptkedja.
Steg
1
Färdig
|
Liten fyrkant av rågbröd bredd med smör eller margarin och täckt med en bit herrgårdsost och garnerad med en rädisblomma. |