0 0
Rabarbersås till stekt fisk

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

100 gr. rabarber
½ l. vatten
2 tsk potatismjöl
4 msk. lingondricka
5 msk. socker
1½ msk. vinäger
1 tsk.tillagad senap
½ tsk. ingefära
½-3/4 tsk. ingefära
1 liten knivsudd peppar

Rabarbersås till stekt fisk

    Cuisine:

    En spännande sås som passar utmärkt till grillat.

    • Easy

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Såsen är både sött, surt och salt och kryddorna ger den en spännande och smakrik dimension. Receptet bjuder in för att utvecklas till en rabarberchutney. I receptet står det att den serveras till stekt fisk. Vi tyckte att den passar ännu bättre till grillat!

    Det här receptet kommer från Margaretas kokbok från 1955.

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats!

    Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se.

    Några exempel på inskickade recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

    Ossiekaka

    Steg

    1
    Färdig

    BEREDNING: Rabarbern sköljes, skäres i tunna skivor och kokas mjuk.

    2
    Färdig

    Såsen avredes med potatismjölet, utrört i litet kallt vatten. Den får svalna under omrörning.

    3
    Färdig

    De övriga ingredienserna röras ut i lingondricka och vinägern samt tillsättas. Såsen ställes kallt, tills den skall serveras.

    4
    Färdig

    Har man ej lingondricka, kan man sila litet saft från lingonsylten eller taga mera rabarber och färga såsen. Uteslutas kryddorna, kan denna sås serveras till efterrätter i stället för saftsås. Den kan silas om så önskas.

    På samma sätt tillagas Krusbärssås.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Färskpotatis på mormors vis
    nästa
    Kall tomatsoppa
    föregående
    Färskpotatis på mormors vis
    nästa
    Kall tomatsoppa

    Add Your Comment