0 0
Rulltårta

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Till rulltårtan:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk mjölk
Fyllning:
Hallonsylt
Uppe på kakan:
vispgrädde (mellan 1 - 3 dl)
strössel
hallon och jordgubbar

Rulltårta

Cuisine:
  • 200˚C
  • Easy

Ingredienser

Om detta recept

Share

Rulltårta är ett recept från Felicia Norin och Vendela Andersson som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

Det är Vendelas mormors recept, som hon bakade till min mamma när hon var liten. Rulltårtan gjorde hon när mamma var liten ungefär på 80-talet. Bakelsen har inget speciellt namn.

I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

Om Barnens receptkedja

För lärare – Barnens receptkedja

För elever – Barnens receptkedja

För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

 

Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

 

Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

Exempel är Cranks bröd, Silverkaka och Rårörd jordgubbssaft.

Mazariner, bästa receptet och historien bakom kakan.
Bästa receptet på Mazariner hittar du här! Och vem var Herr Mazarin egentligen? Detta finns att läsa i receptlänken.

 

Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

 

Moussaka på svenska, bästa receptet och en familjefavorit
Moussaka på svenska är värmande, mättande och mest av allt gott.

Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

 

Steg

1
Färdig

Vispa ägg och socker pösigt.

2
Färdig

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

3
Färdig

Tillsätt mjölk.

4
Färdig

Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpannan.

5
Färdig

Grädda mitt i ugnen 200˚ ca 5 min.

6
Färdig

Vika upp på sockrat papper, bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan.

7
Färdig

Bre ut grädde på kakan och häll på strössel, hallon och jordgubbar på toppen av kakan.
(Red. anm. Vispa grädden!)

8
Färdig

Lägg med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

föregående
Ambrosiaringar
nästa
Klassisk rabarbersaft – enkelt och gott
föregående
Ambrosiaringar
nästa
Klassisk rabarbersaft – enkelt och gott
Be the first to write a review

Add Your Comment