Ingredienser
-
Till rulltårtan:
-
3 ägg
-
2 dl socker
-
2 dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
½ tsk mjölk
-
-
Fyllning:
-
Hallonsylt
-
-
Uppe på kakan:
-
vispgrädde (mellan 1 - 3 dl)
-
strössel
-
hallon och jordgubbar
Om detta recept
Rulltårta är ett recept från Felicia Norin och Vendela Andersson som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.
Det är Vendelas mormors recept, som hon bakade till min mamma när hon var liten. Rulltårtan gjorde hon när mamma var liten ungefär på 80-talet. Bakelsen har inget speciellt namn.
I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.
För lärare – Barnens receptkedja
För elever – Barnens receptkedja
För vårdnadshavare – Barnens receptkedja
Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.



Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.
Exempel är Cranks bröd, Silverkaka och Rårörd jordgubbssaft.



Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.
Steg
1
Färdig
|
Vispa ägg och socker pösigt. |
2
Färdig
|
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. |
3
Färdig
|
Tillsätt mjölk. |
4
Färdig
|
Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpannan. |
5
Färdig
|
Grädda mitt i ugnen 200˚ ca 5 min. |
6
Färdig
|
Vika upp på sockrat papper, bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan. |
7
Färdig
|
Bre ut grädde på kakan och häll på strössel, hallon och jordgubbar på toppen av kakan. |
8
Färdig
|
Lägg med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar. |