Saltning av svinhufvud

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 svinhufvud
vatten
salt
saltlake

Saltning av svinhufvud

    Cuisine:

    Nyfiken på hur man tillagar ett svinhuvud? Här är ett recept från 1890-talet!

    • Hard

    Ingredients

    Directions

    Share

    Här ett recept som är intressant att läsa, men jag måste ärligt säga att jag inte känner så stort behov av att testa den i verkligheten. Förr användes hela djuret, och att äta svinhuvud var ingen märkvärdighet.

    Receptet kommer från Dr. Ch. Em. Hagdahls kokbok “Kok-konsten”, den omarbetade upplagan som gavs ut 1896. Bara att läsa receptet för mina tankar till en blodig amerikansk horrorfilm. Varsågoda! Skrolla ner till receptbeskrivningen om ni önskar läsa detta!

    Steps

    1
    Done

    Svinhufvudet rengöres väl, utan att skinnet skadas, klyves, tungan och hjernan borttagas, hufvudet lägges i vatten, så att det blodiga urdrages väl, aftorkas, ingnides med salt, nedlägges i saltlake 6 à 8 dagar, upptages, sköljes, lägges på linne att afrinna, hvarefter det kallrökes som skinkor.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    previous
    Fattiga riddare från 1920
    next
    Oxsvanssoppa – för ruggiga dagar.
    previous
    Fattiga riddare från 1920
    next
    Oxsvanssoppa – för ruggiga dagar.

    Add Your Comment