Ingredienser
-
1 svinhufvud
-
vatten
-
salt
-
saltlake
Om detta recept
Här ett recept som är intressant att läsa, men jag måste ärligt säga att jag inte känner så stort behov av att testa den i verkligheten. Förr användes hela djuret, och att äta svinhuvud var ingen märkvärdighet.
Receptet kommer från Dr. Ch. Em. Hagdahls kokbok “Kok-konsten”, den omarbetade upplagan som gavs ut 1896. Bara att läsa receptet för mina tankar till en blodig amerikansk horrorfilm. Varsågoda! Skrolla ner till receptbeskrivningen om ni önskar läsa detta!
Steg
1
Färdig
|
Svinhufvudet rengöres väl, utan att skinnet skadas, klyves, tungan och hjernan borttagas, hufvudet lägges i vatten, så att det blodiga urdrages väl, aftorkas, ingnides med salt, nedlägges i saltlake 6 à 8 dagar, upptages, sköljes, lägges på linne att afrinna, hvarefter det kallrökes som skinkor. |