Saltning av svinhufvud

Dela det på dina sociala nätverk:

Eller kopiera och dela denna länk

Ingredienser

1 svinhufvud
vatten
salt
saltlake

Spara detta recept

[userpro_bookmark width="100%"]

Saltning av svinhufvud

  Rätt:

  Nyfiken på hur man tillagar ett svinhuvud? Här är ett recept från 1890-talet!

  • Hård

  Ingredienser

  Historien

  Dela

  Här ett recept som är intressant att läsa, men jag måste ärligt säga att jag inte känner så stort behov av att testa den i verkligheten. Förr användes hela djuret, och att äta svinhuvud var ingen märkvärdighet.

  Receptet kommer från Dr. Ch. Em. Hagdahls kokbok “Kok-konsten”, den omarbetade upplagan som gavs ut 1896. Bara att läsa receptet för mina tankar till en blodig amerikansk horrorfilm. Varsågoda! Skrolla ner till receptbeskrivningen om ni önskar läsa detta!

  (Besökt 64 gånger, 1 besök idag)

  Steg

  1
  Färdigt

  Svinhufvudet rengöres väl, utan att skinnet skadas, klyves, tungan och hjernan borttagas, hufvudet lägges i vatten, så att det blodiga urdrages väl, aftorkas, ingnides med salt, nedlägges i saltlake 6 à 8 dagar, upptages, sköljes, lägges på linne att afrinna, hvarefter det kallrökes som skinkor.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

  Recensioner

  Det finns ännu inga recensioner för detta recept, använd formuläret nedan för att skriva din recension
  tidigare
  Fattiga riddare från 1920
  nästa
  Oxsvanssoppa – för ruggiga dagar.
  tidigare
  Fattiga riddare från 1920
  nästa
  Oxsvanssoppa – för ruggiga dagar.

  Lägg till din kommentar