0 0
Sega chokladmuffins

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Mjölk choklad
3 st ägg
4.5 dl socker
6 msk kakao
2.25 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1.5 krm salt
150 g smält smör
Strössel (valfritt)

Sega chokladmuffins

    Cuisine:
    • 200°C
    • Medium

    Ingredienser

    Om detta recept

    Share

    Sega chokladmuffins är ett recept från Klara Thurfjell och Amanda Rosén som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

    Jag vet inte historien bakom det men Klaras farmor brukar baka dom. Det är drygt 35 år gamla.

    I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.

    För lärare – Barnens receptkedja

    För elever – Barnens receptkedja

    För vårdnadshavare – Barnens receptkedja 

    Här är några av recepten från Barnens receptkedja. Alla recept hittar du under kategorin Barnens receptkedja under Recept i menyn.

    Recept på Farmors drömmar, ett recept som har gått i flera generationer.
    Farmors drömmar är ett gammalt recept som har gått i flera generationer. Från Livia Henriksson.

     

    Den perfekta smörkakan från Jente är en saftig och tung kaka som smakar väldigt gott!
    Den perfekta smörkakan från Jente är enkelt att baka och är riktigt gott!

     

    Glöhyppen är ett gammalt recept som har bakats i projektet Barnens receptkedja.
    Glöhyppen har bakats i många generationer. Läs mer om receptet och historien bakom! Receptet bakades i projektet Barnens receptkedja.

    Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida middagar till goda kakor från 1980-talet.

    Exempel är Mazariner, Moussaka på svenskaCranks bröd och Silverkaka.

    Rårörd jordgubbssaft, bästa receptet och busenkelt!
    Rårörd jordgubbssaft är löjligt enkelt att göra och när man dricker den, svalt, en vacker sommardag, vill man aldrig att den tar slut!

     

    Sophies små spröda ostbröd består av tre ingredienser och är vansinnigt gott!
    Sophies ostkakor – små spröda ostbröd som är riktigt goda och som består av endast 3 ingredienser!

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

     

    Steg

    1
    Färdig

    Ägg och socker vispas poröst och de torra varorna blandas tillsammans och röres sedan och smälta smöret rör allting till en jämn smet.

    2
    Färdig

    Fyll aluminium formar till hälften. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

    3
    Färdig

    När man tar ut dem så lägger man på en bit choklad på varje muffins och låter den smälta och brer ut dem på hela muffinsen. Häll på strössel om man vill och sätt i kylskåpet tills chokladen stelnar.

    föregående
    Hemkunskapens äppelkaka
    nästa
    Elliots mormors drömmar
    föregående
    Hemkunskapens äppelkaka
    nästa
    Elliots mormors drömmar
    Be the first to write a review

    Add Your Comment