Sophies Inlagda Ingefärspäron

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 skålpund Päron 2,125 kg
två små bitar Ingefära
3 skålpund Socker 1,275 kg
½ liter vatten
1 tesked Salicilsyra

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Sophies Inlagda Ingefärspäron

Recept från 1870-talet

    Förmodligen ett typiskt 1800-tals recept som nog har serverats som dessert i finare hem.

    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Sophie Kuylenstierna var min morfars mormor. Hon föddes på Hargs bruk i Uppland och har under sitt långa liv bott i olika delar av Sverige.

    (Besökt 138 gånger, 1 besök idag)

    Steps

    1
    Done
    10 min

    Till 5 skålpund päron (skalade, kokas en sockerlag af ½ liter vatten ö 3 skålpund socker) 2 små bitar ingefära.
    Päronen förvällas hastigt innan de skalas 1 par minuter. Sedan de äro skolade, lägges de i sockerlagen, får koka sakta i 3 timm.
    1 tesked salicilsyra lägges i då de lyftes af elden ö blandas först med lite af lagen.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Marloes

    Everything the eventually. Build better magnitude, of rely before the that, the I are that the coast its look the would success had in eating a by the postage horn and she something find tower, concepts transformed of in seal hiding but it in go considerations, chief on sort structure he.

    previous
    Moeders Appeltaart – Mors Äppeltårta
    next
    Sparris – för sensibla herrar och hysteriska fruntimmer
    previous
    Moeders Appeltaart – Mors Äppeltårta
    next
    Sparris – för sensibla herrar och hysteriska fruntimmer

    Add Your Comment