Soppa på kängurusvans

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

½ flaska konserverad kängurusoppa (3 dl), med 2-3 svansbitar
2-3 dl. fin, god, klar oxbuljong
(salt)
2 tsk arrowrot utrörd i några msk. kall buljong
1½-2 msk. konjak (eller madera)

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Soppa på kängurusvans

    Cuisine:

    Anmärkning i boken: Soppan är god. Den smakar som en blandning av klar oxsvanssoppa och sköldpaddssoppa.

    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    För den som råkar ha en flaska med konserverad kängurusoppa i skafferiet, och undrar hur man ska tillaga denna delikatess från andra sidan jordklotet, så finns svaret i “Mera God Mat, en fortsättning på Prinsessornas Kokbok”!

    Här ett recept som tillhör kategorin kuriosa – roligt att läsa, men eftersom jag saknar just en burk kängurusoppa i skafferiet så får jag hålla mig till kulinarisk läsning istället för att laga denna rätt.

    I slutet av receptet står: “Soppan är god. Den smakar som en blandning av klar oxsvanssoppa och sköldpaddsoppa.”

    Trevlig läsning, gott folk!

    Ps: Receptet kommer från Mera God Mat, en fortsättning på Prinsessornas Kokbok, av Jenny Åkerström, utgiven 1939.

    (Besökt 100 gånger, 1 besök idag)

    Steps

    1
    Done

    Blanda soppan, ej svansbitarna, och 2-3 dl. god, klar oxbuljong och koka upp alltsammans hastigt. Red av soppan med lite arrowrot utrörd i kall buljong. Tillsätt salt efter smak samt konjak (eller madera). Bränn av spriten eller koka upp soppan.

    Serveras riktigt varm med de sönderskurna svansbitarna, som fördelas i tallrikarna.

    Anm. Soppan är god. Den smakar som en blandning av klar oxsvanssoppa och sköldpaddsoppa.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Fikonbullar
    next
    Fiskpudding
    previous
    Fikonbullar
    next
    Fiskpudding

    Add Your Comment