Ingredienser
-
Lagrad ost av valfri sort
-
Syltad ingefära
Om detta recept
Enklast tänkbara tilltugg som får smaklökarna att jubla och gästerna att diskutera. Detta tilltugg med sting består av ost med syltad ingefära, som hålls ihop av en cocktailpinne. Lika enkelt som genialiskt, som det heter.
Mina föräldrar serverade detta på 1970-talet. Jag är uppväxt i Holland, och där kallas små tilltugg till en drink för ”borrelhapje”, vilket fritt översatt betyder ”drink-tilltugg”. Mina föräldrar använder till detta tilltugg en vällagrad, holländsk ost. Till detta syltad ingefära, vilket inte ska förväxlas med inlagd ingefära. Med syltad ingefära ligger fyrkantiga bitar ingefära i sirap. Det är den som ska användas och inte den som serveras till sushi.
Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är Ökensandskakor, Nasi goreng, Silverkaka, Varma Sandwich med skinka och ost och Rulltårta.


Smakminnen har startat Barnens receptkedja. Här bakar elever som går Hem-och Konsumentkunskap, kakor efter egna gamla recept, och de får lära sig lite om mathistoria. Gratis läromedel och information hittar du i menyn under Barnens receptkedja.
Steg
1
Färdig
|
Skär osten i ca 1,5 cm stora kuber. Storleken är inte så noga. Lägg en bit ingefära på en ostkub och fäst med en cocktailpinne. |