0 0
Tilltugg med sting: ost med syltad ingefära

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Lagrad ost av valfri sort
Syltad ingefära

Tilltugg med sting: ost med syltad ingefära

Stora smaker som förenas på en pinne.

  • Easy

Ingredienser

Om detta recept

Share

Enklast tänkbara tilltugg som får smaklökarna att jubla och gästerna att diskutera. Detta tilltugg med sting består av ost med syltad ingefära, som hålls ihop av en cocktailpinne. Lika enkelt som genialiskt, som det heter.

Mina föräldrar serverade detta på 1970-talet. Jag är uppväxt i Holland, och där kallas små tilltugg till en drink för ”borrelhapje”, vilket fritt översatt betyder ”drink-tilltugg”. Mina föräldrar använder till detta tilltugg en vällagrad, holländsk ost. Till detta syltad ingefära, vilket inte ska förväxlas med inlagd ingefära. Med syltad ingefära ligger fyrkantiga bitar ingefära i sirap. Det är den som ska användas och inte den som serveras till sushi.

Smakminnen är Sveriges samlingsplats för gamla recept. Här hittar du allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi gorengSilverkakaVarma Sandwich med skinka och ost  och Rulltårta.

Äppelbakelser är ett roligt recept som kan varieras på flera sätt.
Äppelbakelser är små trevliga bakelser som kan dekoreras och smaksättas på olika sätt.

 

Recept på Mammas berömda chokladtårta
Mammas berömda chokladtårta består av browniebottnar med äkta choklad och hasselnötter och luftig chokladmousse. Behöver jag säga att den är oemotståndlig?

Smakminnen har startat Barnens receptkedja. Här bakar elever som går Hem-och Konsumentkunskap, kakor efter egna gamla recept, och de får lära sig lite om mathistoria. Gratis läromedel och information hittar du i menyn under Barnens receptkedja.

 

Steg

1
Färdig

Skär osten i ca 1,5 cm stora kuber. Storleken är inte så noga. Lägg en bit ingefära på en ostkub och fäst med en cocktailpinne.

Marloes

Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

föregående
Somrig potatissallad från Amsterdam
nästa
Pinnmat – Rädisa med Herrgårdsost
föregående
Somrig potatissallad från Amsterdam
nästa
Pinnmat – Rädisa med Herrgårdsost
Be the first to write a review

Add Your Comment