0 0
Torkade Trattkantareller

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Torkade Trattkantareller

  Cuisine:
  • Medium

  Om detta recept

  Share

  Margareta Dahlin, Smakminnens allra första medlem, skickade mig de här fina bilderna på hur man kan torka trattkantareller.

  Placera ut trattkantarellerna på ett nätfönster mot mygg, och ställ den på ett torrt och varmt ställe i några dagar. Ovanpå kylskåpet är ett bra ställe.
  Förvara sedan de torkade svampen i en tät burk. Hållbarheten är flera år.

  Ps: Hur daterar man det här receptet? Tillsvidare skriver jag 1920-talet. Jag får nog nosa i The Cambridge World History of Food och The Oxford Companion to Food. Återkommer om detta! Om någon matfantast vet, hör gärna av dig till mig!

  /Marloes

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

  föregående
  Kyckling stekt i ugn från Prinsessornas kokbok
  nästa
  Marquise d´Armagnac – fransk mörk chokladtårta
  föregående
  Kyckling stekt i ugn från Prinsessornas kokbok
  nästa
  Marquise d´Armagnac – fransk mörk chokladtårta

  Add Your Comment