0 0
Torkade Trattkantareller

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Torkade Trattkantareller

    Cuisine:
    • Medium

    Om detta recept

    Share

    Margareta Dahlin från Sollentuna skickade mig de här fina bilderna på hur man kan torka trattkantareller. Torkade trattkantareller kan användas på flera olika sätt. Längre ner kommer några tips.

    “Placera ut trattkantarellerna, hattarna och fötterna för sig, på ett nätfönster mot mygg, och ställ den på ett torrt och varmt ställe i några dagar. Ovanpå kylskåpet är ett bra ställe.
    Förvara sedan de torkade svampen i en tät burk. Hållbarheten är flera år.”

    Torkade trattkantareller är verkligen en skatt att ha i skafferiet. De kan användas på följande sätt:

    • Smula ner i en sås eller en gryta och låt de koka med så att de både ger smak och kan svälla.
    • Du kan blötlägga antingen genom att hälla kokande vatten över de och vänta i fem minuter, eller lägga de i kallt vatten i en halvtimme. Sedan kan de till exempel stekas för att ha till en stuvning eller göra en svampsmörgås.
    • Använd trattkantarellerna till en god svampsoppa.

    Just torkning borde vara en av de äldsta metoder för att förvara mat. Eller vad tror ni?

    Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

    Recept på Nyponsoppa. En riktig c-vitaminbomb.
    Nyponsoppa efter ett recept på 1800-talet. Väldigt gott och en riktig c-vitaminbomb!
    Recept på äppelbakelser. Goda och små med smak av kanel.
    Äppelbakelser är små söta bakverk som är lättlagade och som kan smaksättas på olika sätt.

    Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

    Marloes

    Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors matlagning. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj strax utanför Örsundsbro och med jämna mellanrum är jag ut i skogen på hästryggen.

    föregående
    Kyckling stekt i ugn från Prinsessornas kokbok
    nästa
    Marquise d´Armagnac – fransk mörk chokladtårta
    föregående
    Kyckling stekt i ugn från Prinsessornas kokbok
    nästa
    Marquise d´Armagnac – fransk mörk chokladtårta

    Add Your Comment