0 0
Varma sandwich med skinka och ost

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

200 gr franskt bröd
100 gr. smör
80 gr. kokt, lätt rökt skinka i mycket tunna skivor
40 gr. riven schweizerost

Varma sandwich med skinka och ost

  Cuisine:

  Frasigt, smörigt och en härlig sälta. Det perfekta tilltugget till cocktail!

  • Easy

  Ingredienser

  Om detta recept

  Share

  Här ett recept som jag har hämtat ur Eva Mannerheim Sparres kokbok Kokbok för finsmakare och vanliga hungriga som kom ut 1935. I det här receptet har jag använt mig av lokalproducerad ost och skinka. Förutom att det smakar något helt makalöst så är det dessutom bra för miljön. Osten jag har använt heter Jenny och är producerad av Skogsbackens ost i Örsundsbro i Uppland.

  Vill ni veta historien bakom Croque Monsieur, så finns den att läsa här. Det är ett kapitel ur boken Maträtternas historia, skriven av Ted Wärnåker.

   

  Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

  Kall tomatsoppa. Svalkande en varm sommardag.

  Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

  Steg

  1
  Färdig

  Tag ett stort franskt bröd och skär det i tunna skivor. Bred smör på skivorna, doppa den smörade sidan i riven ost och lägg ihop dem två och två med skinka emellan.

  2
  Färdig

  Skär ut dem i jämna små fyrkanter eller trianglar, som läggas en stund på varandra i press under en tallrik.

  3
  Färdig

  Stek sandwicharna guldgula på båda sidor i smör. Serveras varma till cocktail.

  Marloes

  Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

  föregående
  Nötkakor
  nästa
  Tittägg – recept och historia
  föregående
  Nötkakor
  nästa
  Tittägg – recept och historia
  Be the first to write a review

  Add Your Comment