Smält smöret. (Lägg till en liten klick extra smör, eftersom den ska skiras) Rör ej i kastrullen och häll av det genomskinliga smöret och lämna kvar den grumliga, ljusa bottensatsen. Låt svalna.
106 gr skirat osaltat smör (se tips nedan)
Skålla och skala mandeln. Se tips nedan om hur man gör. Torka med en handduk eller hushållspapper. Mal mandeln i en mandelkvarn eller köksmaskin.
160 gr sötmandel, varav 4 bittermandlar
Sätt ugnen på 200℃. (180℃ om du använder varmluftsugn)
Rör det avsvalnade smöret tills det blir vitt. Blanda i de övriga ingredienserna.
160 gr socker, 160 gr mjöl
Smörj mandelmusselformar. Tryck med tummen ut en liten degklump i formen så att det jämt fördelas. Fyll resterande formarna tills degen är slut.
Grädda i 200℃ (180℃ i varmluftsugn) i 10-12 minuter. Knacka försiktigt ut mandelmusslorna medans de fortfarande är varma.