Go Back
+ servings
Närbild på butter chicken i solsken.

Butter Chicken - snabbt och enkelt

Krämig och kryddig är denna variant på Enkel Butter Chicken. Den är lättlagad och serveras gärna med ris, naanbröd och en sallad till.
4.34 from 3 votes
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt
Portioner 4

Ingredienser
  

Butter Chicken

  • smör att steka i
  • 3 kycklingfiléer skurna i bitar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk färsk ingefära riven. Kan ersättas med torkad ingefära
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk kummin malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • ½ tsk cayenne
  • 1 burk passerade tomater
  • 4 dl grädde eller 2 dl mjölk och 2 dl grädde.
  • 3 msk tomatpuré

Instruktioner
 

Butter Chicken

  • Fräs kycklingen så att den får färg. Ställ åt sidan.
    3 kycklingfiléer, smör att steka i
  • Fräs löken mjuk och tillsätt kryddorna, vitlök, ingefära och tomatpuré. Uteslut eller använd chili och cayenne peppar med måtta om ni vill ha en mildare variant på Butter Chicken. Fräs i någon minut.
    1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 1 msk garam masala, 1 msk färsk ingefära, 1 tsk chili, 1 tsk kummin, ½ tsk cayenne, 3 msk tomatpuré, 1 tsk kanel, malen
  • Tillsätt passerade tomater och låt allt puttra i fem minuter. Tillsätt kycklingen, grädden och buljong (eller salt) och låt det koka upp och koka i ytterligare fem minuter.
    1 burk passerade tomater, 4 dl grädde

Anteckning

  • Chili och cayenne ger denna Butter Chicken lite hetta. Minska eller uteslut för en mildare variant. 
  • Tips! Dubbla receptet och frys in. 
  • Servera med ris, lime i klyftor, naanbröd och en fräsch sallad till. 
  • Att dricka: öl, ett friskt vitt vin, en torr cider eller vatten med citron eller gurka i. 
Keyword bjudmat, comfort food