Drömtårta från Sju sorters kakor
En klassisk kaka, älskad av många.
Måltid Mjuka kakor
Kök Sverige
Botten 3 ägg 1,5 dl socker ⅜ dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Fyllning 150 gr smör 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula
Botten: Sätt ugnen på 250℃.
Vispa ägg och socker pösigt.
3 ägg, 1,5 dl socker
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
⅜ dl potatismjöl, 1 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. 30 x 40. Grädda mitt i ugnen i 4 - 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Låt den kallna.
Fyllning Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.
150 gr smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
En äkta klassiker från Sveriges mest sålda kokbok Sju sorters kakor.
Variera denna kaka genom att smaksätta fyllningen med lite hackade nötter, eller en tesked mald snabbkaffe.