Go Back

Drömtårta från Sju sorters kakor

En klassisk kaka, älskad av många.
3.86 from 7 votes
Måltid Mjuka kakor
Kök Sverige
Portioner 0

Utrustning

  • elvisp

Ingredienser
  

Botten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 150 gr smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Instruktioner
 

Botten:

  • Sätt ugnen på 250℃.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
    3 ägg, 1,5 dl socker
  • Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
    ⅜ dl potatismjöl, 1 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. 30 x 40. Grädda mitt i ugnen i 4 - 5 minuter.
  • Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Låt den kallna.

Fyllning

  • Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.
    150 gr smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula
  • Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
  • Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Anteckning

En äkta klassiker från Sveriges mest sålda kokbok Sju sorters kakor. 
Variera denna kaka genom att smaksätta fyllningen med lite hackade nötter, eller en tesked mald snabbkaffe.