Drömtårta från Sju sorters kakor är ett recept från Elis Öhrn som går på Örsundsbroskolan i Uppland. Detta recept är en del i projektet Barnens receptkedja.

Receptet kommer från den klassiska bakningsboken Sju sorters kakor som först gavs ut av ICA Provkök år 1945 skriven av Birgitta Rasmusson.
Av: Elis Öhrn
I nedanstående länkar finns det mer information och tips om Barnens receptkedja.
För lärare – Barnens receptkedja
För elever – Barnens receptkedja
För vårdnadshavare – Barnens receptkedja

Drömtårta från Sju sorters kakor
Utrustning
- elvisp
Ingredienser
Botten
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- ⅜ dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 150 gr smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
Instruktioner
Botten:
- Vispa ägg och socker pösigt.3 ägg, 1,5 dl socker
- Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.⅜ dl potatismjöl, 1 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. 30 x 40. Grädda mitt i ugnen i 4 - 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Låt den kallna.
Fyllning
- Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.150 gr smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
- Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
Lämna ett svar!