En snabblagad rätt som är fräsch och smakar somrigt. Den här rätten är perfekt picknickmat eller hemma, en varm sommarkväll.
Sverigeresor
Det var någon gång på 1990-talet att jag och min pappa reste mellan Holland och Sverige. Jag och min syster växte upp i Holland med min far som är holländare och min mamma som är från Skåne. Vi reste alltid minst tre gånger per år mellan Holland och Sverige för att hälsa på släkten och de många timmarna i bilen har jag kära minnen av. Samtalen och att tomglo ur bilrutan och se de olika landskapen förändras ju närmare vi kom till vår destination.
Jag var i övre tonåren när jag läste det här receptet någonstans och gjorde i ordning den för att ta med på resan. Eftersom det är rökt lax i rätten är det oerhört viktigt att ha maten i en kylväska med kylklampar i, i fall den tas med på picknick.
5 tips på hur du kan variera tagliatelle med rökt lax:
- rostade pinjenötter
- persika skuren i bitar
- stekta champinjoner
- grön sparris, hastigt stekt i olivolja, skuren i bitar
- tillsätt hackad dill
Om du gillar detta recept...
...då gillar du kanske också
- Körsbärssaft med mandelsmak
- Rökt makrill med rödbetor, äpplen och en massa dill
- Marängtårta med smörkräm och grädde
- Ice cream float
- Eton mess - en rörig marängsviss på brittisk vis
Krämig tagliatelle med rökt lax och spenat
Utrustning
- Kastrull
- skärbräda
- kniv
Ingredienser
- 500 gr färsk tagliatelle
- 400 gr spenat, färsk eller fryst
- 1 vitlöksklyfta
- 150-200 gr kallrökt lax
- 2 tomater
- 2 dl creme fraiche
- citron, valfritt
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.500 gr färsk tagliatelle
- Fräs spenaten hastigt tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i olivolja. Jag har testat med både färsk och fryst spenat, och båda fungerar bra att fräsa. Salta och peppra lätt och ställ åt sidan.I fall du använder fryst spenat, se till att tina den en bra stund innan, och häll av den överflödiga vätskan.400 gr spenat, färsk eller fryst, 1 vitlöksklyfta
- Skär tomaterna i bitar och skär den rökta laxen i remsor.2 tomater, 150-200 gr kallrökt lax
- Blanda den kokta tagliatellen med crème fraiche, spenat, tomat och rökt lax.
- Servera med en citronklyfta.
Lämna ett svar!