Häll i en sockerkaksform eller annan behållare som rymmer minst 1,5 liter. Om behållaren saknar lock, lägg plastfolie direkt på smeten, så bildas inga iskristaller.
Frys i minst 6 timmar.
Ta ut glassen 5 till 10 minuter innan den serveras. Då blir den lättare att skopa.
Anteckning
Några tips!Äggulor kan uteslutas, men de gör att glassen blir krämigare och att det inte bildas iskristaller. Se detta som ett grundrecept. Det finns oändligt många sätt att smaksätta glassen på. Några exempel:
Några matskedar kakao, då får du chokladglass.
Nutella. Men då blir glassen i det sötaste laget! Marmorera med nutella. Minska mängden kondenserad mjölk eller öka mängden grädde (och en extra äggula) för att balansera sötman.
Färsk frukt! Gör en puré av till exempel blåbär och vänd ner i glassen. Du kan göra samma sak med andra bär som jordgubbar eller hallon.
Pepparkakskryddor: 1 msk kanel och 1 tsk ingefära, kardemumma och kryddnejlika vardera. Tillsätt och mixa.