Go Back
+ servings

Glass på 3 ingredienser

Glass som du vispar ihop på fem minuter. Utan glassmaskin! Du kan enkelt smaksätta glassen med till exempel frukt, choklad eller nötter.
3.63 from 8 votes
Tillagningstid 10 minuter
Tid i frysen 6 timmar
Total tid 6 timmar 10 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 1.5 liter

Ingredienser
  

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 gram)
  • 2 äggulor

Instruktioner
 

  • Vispa grädden.
    5 dl vispgrädde
  • Tillsätt äggulorna och den kondenserade mjölken. Jag brukar använda en slick, men har sett att andra använder elvisp.
    2 äggulor, 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 gram)
  • Häll i en sockerkaksform eller annan behållare som rymmer minst 1,5 liter. Om behållaren saknar lock, lägg plastfolie direkt på smeten, så bildas inga iskristaller.
  • Frys i minst 6 timmar.
  • Ta ut glassen 5 till 10 minuter innan den serveras. Då blir den lättare att skopa.

Anteckning

Några tips!
Äggulor kan uteslutas, men de gör att glassen blir krämigare och att det inte bildas iskristaller. 
Se detta som ett grundrecept. Det finns oändligt många sätt att smaksätta glassen på. Några exempel: 
  • Några matskedar kakao, då får du chokladglass. 
  • Nutella. Men då blir glassen i det sötaste laget! Marmorera med nutella. Minska mängden kondenserad mjölk eller öka mängden grädde (och en extra äggula) för att balansera sötman. 
  • Färsk frukt! Gör en puré av till exempel blåbär och vänd ner i glassen. Du kan göra samma sak med andra bär som jordgubbar eller hallon. 
  • Pepparkakskryddor: 1 msk kanel och 1 tsk ingefära, kardemumma och kryddnejlika vardera. Tillsätt och mixa. 
Tillbehör: 
  • Maränger. Hemgjord är godast. 
  • Vispad grädde och färsk frukt. 
  • Hackad choklad. 
  • Kanderade nötter. 
Keyword Enkla recept